بعد از اینکه اولین نشانههای چین و چروک در پوست ظاهر میشود همهی افراد دوست دارند به دورانی جوانی بازگردند که پوستی بی عیب و نقض و بانشاط داشتند. در گذشته شاید این خواسته جزو آرزوهای محال و دست نیافتنی بود اما امروزه با انواع روش های مختلف میتوان به بهبود بافت پوست و جوانسازی پوست پرداخت. اصول درمانی در روش جوانسازی پوست از بین بردن چین وچروکها و لکه های پوستی از طریق تحریک کلاژن سازی در پوست میباشد. با توجه به سن، جنسیت و نوع پوست شما، پزشک متخصص روشی را که مناسب باشد به شما پیشنهاد میدهد.
جوانسازی پوست چیست؟
جوانسازی پوست شامل انواع روشهای تهاجمی و غیرتهاجمی در بهبود کیفیت کلی پوست میباشد. با استفاده از این روش میتوانید چین و چروکها، خطوط ریز، آکنه ولگاریس، برآمدگیها و فرورفتگیهای پوستی، لکهها و انواع دیگر اسکار پوستی را از بین برد.
حرارت، نور، مواد شیمیایی غیرسمی جهت جوانسازی یا لایهبرداری پوست کاربرد دارد. جوانسازی پوست در تمام نقاط بدن امکانپذیر میباشد، لیزرتراپی پوست صورت یکی از رایجترین روشها در جوانسازی پوست محسوب میشود. در گذشته خانمها بیشتر به دنبال روشهای جهت جوانسازی پوست بودند اما امروزه استفاده از این روشها هم در خانمها و هم آقایان در حال افزایش میباشد.
بهترین روش جوانسازی پوست کدام است؟
روشی که این ویژگیها را داشته باشد:
- غیرتهاجمی باشد
- کم خطر باشد
- اثرات جانبی کمی داشته باشد
- دوره نقاهت کوتاهی داشته باشد
در ادامه به توضیح مختصر برخی از روشهای جوانسازی پوست میپردازیم.
1. لایه برداری با لیزر
در این روش با لیزری که امواج بیخطری برای بدن دارد لایههای روی پوست برداشته میشود. گاهی اوقات به این روش لایهبرداری لیزری گفته میشود زیرا سلولهای قدیمی پوست برداشته میشود تا سلول ها جوان و جدید نمایان شوند.
بیشتر بخوانید: بوتاکس
2. میکرونیدلینگ فرکشنال با امواج رادیوئي
این روش که به آن RF فرکشنال نیز میگویند روشی موثر در کاهش خطوط ریز، چین و چروک، شلی پوست، کش آمدگی پوست و منافذ باز میباشد، به طور کلی میتوان گفت این روش انقلابی در کاهش علائم پیری پوست میباشد. طی 6 تا 8 جلسه میتوان با این روش به نتایج خوبی دست یافت.
3. لایهبرداری شیمیایی
لایه برداری پوست با استفاده از مواد شیمیایی یکی از روشهای رایج در جوانسازی پوست میباشد. در این روش مواد شیمیایی بی خطر روی پوست گذاشته میشود که باعث لایهبرداری لایههای بالایی پوست یا اپیدرم میشود. با توجه به غلظت و زمان استفاده از مواد شیمیایی لایهبرداری به سه دسته سبک، متوسط و عمیق دستهبندی میشود.
لایهبرداری شیمیایی سبک روشی غیرتهاجمی بدون هیچگونه عارضهی جانبی است که لایهی بالایی پوست را برداشته و باعث میشود سلولهای جوانتر پوست بتوانند رشد کنند و بافتی بدون نقص به وجود بیاید. لایهبرداری شیمیایی اغلب همراه با سایر روش ها انجام میشود و نتایج حاصل از آن بلافاصله قابل مشاهده است. اگر پوست شما فقط اسکارهای جزئي دارد میتوانید پس از همان جلسه اول نتایج قابل قبول را در پوست خود مشاهده کنید.
4. جوانسازی پوست به روش IPL : درمان با لیزر پالس شدید با استفاده از پرتوهای کنترل شده نور برای جوانسازی پوست استفاده میشود. بافتهای آسیب دیده که در معرض نور شدید قرار می گیرند با رشد طبیعی کلاژن بعدها حذف خواهند شد. روش IPL اغلب روی پوست ناحیه صورت برای از بین بردن آسیبهایی که نور خورشید به پوست وارد کرده است، جهت کاهش خطوط ریز، چین و چروک و سایر لکههایی که با افزایش سن روی پوست به وجود آمده است ایجاد خواهند شد. این روش طی مدت زمان کوتاهی باعث جوانتر شدن پوست خواهد شد، چند جلسه طی چند هفته برای دستیابی به نتایج کافی میباشد.
5. درمان پیآرپی: این روش یک درمان ایدهآل ضد پیری پوست و مو محسوب میشود. در این درمان با پلاسمای غنی از پلاکت که به آن PRP گفته میشود پلاکت های سالم از خون استخراج میشود و سپس این پلاکتها به نواحی آسیبدیده در پوست تزریق میشود. پلاسمای غنی حاوی مقادیر زیادی از پروتئینهای است که پوست را التیام میبخشد. مدت زمانی که برای درمان با این روش مورد نیاز است به شدت آسیب وارده به بافت بستگی دارد. از این روش می توان برای تمام اعضای بدن از جمله صورت، پوست سر استفاده نمود.
6. میکرودرم ابریژن: در این روش با ابزارهای ریز کالیبره شده از نوک سیم یا الماس جهت ایجاد زخمهای ریز در بافت پوست و افزایش تولید کلاژن استفاده میشود. میکرودرم ابریژن را میتوان در تمام قسمتهای بدن که پوست آن حساس نیست استفاده است. برای دستیابی به نتایج ایدهآل 2 تا جلسه درمان نیاز است. 7. اکسیژن درمانی: بر طبق شواهد، پوست ما به دلیل کاهش اکسیژن به مرور زمان درخشندگی خود را از دست میدهد. در این درمان، مرطوبکنندههای اتمیزه شده با جریان اکسیژن تحت فشار روی پوست اسپری میشود. بعد از این فرآیند پوست آبرسانی شده و بلافاصله صاف و نرم و جوانتر میشود. از آنجایی که با این روش ممکن است زخم و لکههای پوستی بهبود نیابد بنابراین بهتر است همراه با دیگر روشها استفاده شود
0 دیدگاه