دکتر نصیبه رستمی / مراقبت های بعد از جراحی / تاثیر سیگار بر جراحی بینی چیست و چه عوارضی دارد؟
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

تاثیر سیگار بر جراحی بینی چیست و چه عوارضی دارد؟

تاثیر سیگار بر جراحی بینی را بهم بررسی می کنیم . همانطور که می دانید کشیدن سیگار به خودی خود تاثیرات زیادی بر فرد می گذارد، حال اگر فرد جراحی بینی انجام داده باشد،این مشکلات  و عوارض آن بسیار می باشد. تاثیر سیگار بر جراحی بینی زیاد می‌باشد و مهم است که بیماران قبل از انجام این عمل این موضوع را درک کنند. استعمال دخانیات می تواند منجر به عوارض متعددی در حین و بعد از جراحی بینی شود، از جمله افزایش خطر عفونت، دوره نقاهت کندتر و ایجاد جای زخم بیشتر. علاوه بر این، سیگار کشیدن می‌تواند اثربخشی جراحی را کاهش دهد، زیرا روند بهبودی کند می‌شود و بدن نمی‌تواند به همان سرعتی که بیمار سیگار نمی‌کشید، خود را ترمیم کند.

این می تواند به نتیجه ای منجر شود که برای بیمار رضایت بخش نباشد، زیرا ممکن است نتایج مطلوب حاصل نشود. علاوه بر این، سیگار کشیدن می تواند منجر به افزایش خطر عوارضی مانند خشکی بینی، ریزش دریچه بینی و ضعف سیستم ایمنی شود. به این دلایل، ترک سیگار قبل از انجام جراحی بینی برای بیماران مهم است، زیرا می تواند به کاهش خطر عوارض و اطمینان از نتیجه موفقیت آمیز کمک کند.

سیگار حاوی مقادیر بالایی نیکوتین است که عامل اصلی تنگ شدگی رگ هاست. این بدین معناست که، مواد شیمیایی منجر به انسداد تمامی رگ های بدن شما می شود. کاهش خون رسانی نیز به معنای  کاهش و تاخیر در روند بهبودی است و خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد. توصیه تمام پزشکان به افراد سیگاری، کنار گذاشتن مصرف سیگار، 4 هفته قبل از  جراحی وهمینطور 4 هفته بعد از جراحی زیبایی بینی می باشد.

چه مدت بعد از جراحی بینی می توانم سیگار و قلیان بکشم؟

چه مدت بعد از جراحی بینی می توانم سیگار و قلیان بکشم

اگر قصد انجام عمل زیبایی بینی را دارید، لازم است بدانید که کشیدن سیگار و قلیان می تواند تاثیر بسزایی در نتیجه جراحی شما داشته باشد. سیگار کشیدن می تواند در روند بهبودی اختلال ایجاد کند و عوارضی مانند افزایش تورم، عفونت و جای زخم ایجاد کند. توصیه می شود حداقل دو هفته قبل و بعد از عمل بینی از استعمال دخانیات خودداری کنید. دلیل آن، این است که سیگار کشیدن می تواند میزان اکسیژن خون را کاهش دهد که می تواند روند بهبودی را کند کند.

علاوه بر این، سیگار کشیدن نیز می‌تواند خطر عفونت را افزایش دهد، که می‌تواند روند بهبودی را بیشتر به تاخیر بیاندازد. پس از عمل جراحی بینی، توصیه می شود حداقل چهار هفته صبر کنید تا دوباره سیگار یا قلیان را شروع کنید. این کمک می کند مطمئن شوید که بدن شما زمان کافی برای بهبودی داشته است و می توانید از نتایج جراحی خود لذت ببرید.

نیکوتین موجود در تنباکو، تنگ کننده قوی رگ هاست، و باعث قطع جریان خون به بافت هایی می شود که در طول جراحی بینی آسیب می بینند، و اثرات بسیار مضری بر روند بهبودی زخم ها و یا حتی عفونت های احتمالی دارد. این موضوع در مورد سیگار، قلیان و یا حتی سیگارهای الکترونیکی، نیز صدق می کند.

زمانی که فرد جراحی بینی انجام می دهد و در دوران نقاهت به سر می برد بافت ها میزان بیشتری اکسیژن برای بهبودی نیاز دارند. نیکوتین بر جریان خون تاثیر می گذارد در نتیجه سبب کاهش روند بهبودی در فرد می گردد.

سیگار به تنهایی بر روند بهبودی تاثیر نمی گذارد. با این حال، سیگار با تاثیر بر روند بهبودی، به طور غیر مستقیم، بر نتیجه جراحی بینی اثر می گذارد. برای مثال، از یک طرف بر روند بهبودی اسکار و زخم اثر می گذارد، و از طرفی بر بافت های نرم اثر می کند و منجر به تغییر نتیجه جراحی بینی می شود. افرادی که در دوران نقاهت، برای مراقبت های بعد از عمل بینی از استعمال دخانیات خودداری می کنند، میزان عوارض ناشی از جراحی را به حداقل می رسانند.

کشیدن سیگار و استعمال دخانیات باعث می شود که رگ ها منقبض شوند و پروتئین ها به شکل یک توده حالت گرفته در نتیجه زخم های زننده ای را ایجاد کرده بنابراین توصیه میگردد از استعمال سیگار و دخانیات قبل از جراحی بینی اجتناب نموده تا سرخرگ ها باز گشته و فشار خون را کاهش یابد.

عوارض کشیدن سیگار بعد از عمل جراحی بینی

عوارض کشیدن سیگار بعد از عمل جراحی بینی

سیگار کشیدن بعد از جراحی بینی می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد. مهم ترین خطر این است که عمل جراحی به درستی بهبود نیابد و نتیجه بدی به همراه داشته باشد. سیگار کشیدن همچنین می تواند منجر به عفونت، زخم و حتی آسیب دائمی به بینی شود. علاوه بر این، استعمال دخانیات می تواند باعث کاهش جریان خون در آن ناحیه شود که می تواند منجر به کندی بهبودی و افزایش خطر عفونت شود.

سیگار کشیدن همچنین می تواند خطر عوارضی مانند سینوزیت را افزایش دهد که می تواند باعث درد و فشار شدید در صورت شود. در نهایت، سیگار کشیدن می تواند باعث خشکی و تحریک بینی شود که می تواند منجر به ناراحتی بیشتر و مشکل در تنفس شود. به این دلایل، اجتناب از سیگار کشیدن پس از جراحی بینی برای اطمینان از نتیجه موفقیت آمیز و کاهش خطر عوارض جانبی جدی مهم است.

آیا کشیدن سیگار قبل از عمل جراحی مضر است؟

سیگار کشیدن قبل از جراحی می تواند بسیار مضر باشد و باید به هر قیمتی از آن اجتناب کرد. استعمال دخانیات می تواند خطر عوارض حین و بعد از عمل جراحی را افزایش دهد، از جمله افزایش خطر عفونت، کندی بهبودی، و دوره نقاهت طولانی تری در بیمارستان. همچنین می تواند منجر به مشکلات جدی تری مانند افزایش خطر لخته شدن خون و حتی سکته مغزی شود.

علاوه بر این، سیگار کشیدن می‌تواند اثربخشی بی‌هوشی را کاهش دهد و بی‌حرکت ماندن بیمار در طول عمل را دشوارتر کند. همچنین می‌تواند میزان اکسیژن خون را کاهش دهد که می‌تواند باعث احساس ضعف یا سرگیجه در طول عمل شود. به این دلایل، ترک سیگار قبل از هر نوع جراحی ضروری است، زیرا می تواند تاثیر زیادی بر نتیجه داشته باشد.

سوالات متداول تاثیر سیگار بر جراحی بینی

آیا می توانم بعد از جراحی سیگار بکشم؟

پس از جراحی، مهم است که کشیدن سیگار را دوباره شروع نکنید، به بدن خود فرصت دهید تا به درستی بهبود یابد. استعمال دخانیات با فشار دادن به قلب، تأثیر بر فشار خون، کاهش اکسیژن در خون و بافت‌های بدن و آسیب رساندن به ریه‌ها، بهبودی را سخت‌تر می‌کند.

آیا می توانم بعد از جراحی سینوس سیگار بکشم؟

اگر سیگار می کشید، بسیار مهم است که سعی کنید حداقل 4 هفته قبل از جراحی و حداقل 4 هفته بعد از جراحی سیگار را ترک کنید. سیگار کشیدن در این زمان بحرانی می تواند به طور جدی در موفقیت جراحی اختلال ایجاد کند. ممکن است باعث ایجاد اسکار بیش از حد و شکست جراحی شود.

دکتر نصیبه رستمی

دکتر نصیبه رستمی

جـراح و مـتخصص گـوش، حلق و بـینی دارای برد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
برچسب ها:
مقالات مرتبط
مراقبت های بعد از عمل بینی

مراقبت های بعد از عمل بینی

مراقبت های بعد از عمل بینی شامل موارد زیر می‌شود: قرار دادن کمپرس یخ به مدت 24 ساعت و به صورت دوره های 10...

اختلالات بویایی

اختلالات بویایی

اختلالات بویایی در افراد می تواند به دلایل مختلفی در افراد دیده شود . از جمله این عوامل عبارتند از ،عفونت...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *