دکتر نصیبه رستمی / جراحی بینی / شست و شوی بینی پس از عمل
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

شست و شوی بینی پس از عمل

شست و شوی بینی پس از عمل یکی از بزرگترین دغدغه های کسانی است که جراحی بینی را انجام می دهند. در این مقاله نحوه تمیز کردن بینی بعد از جراحی بدون آسیب رساندن به بینی و یا خراب کردن نتیجه عمل بینی به شما می گوییم.

مزایا شست و شوی بینی پس از عمل

مزایا شست و شوی بینی پس از عمل

  • تمیز نگه داشتن بینی بعد از جراحی بینی می تواند روند بهبودی شما را بهبود بخشد.
  • هنگام شستن بینی باید بسیار ملایم عمل کنید و از وارد کردن فشار به بینی خودداری کنید.
  • دمیدن از بینی و گذاشتن انگشت روی آن برای تمیز کردن، بعد از جراحی بینی می تواند مضر باشد و به بینی شما آسیب برساند.
  • استفاده از شستشوی آب نمک می تواند به شما کمک کند تا هرگونه انسداد در بینی خود را برطرف کرده و به تنفس بهتر کمک می‌کند.

بعد از جراحی بینی پزشکان از شما می‌خواهند که بینی خود را تمیز نگه دارید تا به بهبودی مناسب کمک کنید. فقط باید مطمئن شوید که بینی خود را به آرامی تمیز می‌کنید تا آسیبی به آن وارد نشود.

از چه زمانی تمیز کردن بینی بعد عمل را شروع کنیم؟

در چند روز اول پس از جراحی بینی، احتمالاً تامپون در داخل بینی و یک آتل یا گچ در بیرون بینی وجود دارد. بنابراین نمی توانید آن را نه از داخل و نه از بیرون تمیز کنید. با این حال، هر دوی آنها را ظرف یک هفته پس از جراحی خارج خواهید کرد و سپس می توانید از این زمان شروع به تمیز کردن بینی خود کنید.

چگونه بینی را بعد از جراحی بینی تمیز کنیم؟

مهم ترین نکته ای که هنگام تمیز کردن بینی بعد از جراحی بینی باید به آن توجه کنید خشک نگه داشتن آن است. خشک نگه داشتن بینی می تواند به تسریع روند بهبود کمک کند. به راهنمایی های پزشک در خصوص مراقبت های پس از عمل بینی، حتما توجه کنید. در زیر راه هایی برای شستشوی بینی بعد از جراحی زیبایی بینی آورده شده است:

تمیز کردن داخل بینی بعد از جراحی بینی

روش های مختلفی برای تمیز کردن داخل بینی بعد از جراحی بینی وجود دارد. در ادامه به برخی از بهترین راه ها پرداخته می شود:

  • Q-tip و پراکسید هیدروژن

این روش فقط پس از برداشتن آتل از روی بینی باید استفاده شود. این روش تمیز کردن باید به صورت زیر انجام شود:

  • مقداری پراکسید هیدروژن را روی یک گوش پاک کن تمیز قرار دهید
  • گوش پاک کن را به آرامی در سوراخ بینی خود قرار دهید تا خون خشک شده از بین برود

پراکسید هیدروژن معمولاً در داروخانه ها با غلظت حدود 3 درصد فروخته می شود. همچنین پراکسید هیدروژن معمولاً با نام های مختلفی فروخته می شود:

  • دی هیدروژن دی اکسید
  • دی اکسید هیدروژن
  • اکسید هیدروژن
  • اکسیدول
  • پراکسید
  • شستشوی بینی به کمک آب اکسیژنه

آب اکسیژنه، به عنوان ماده ضدعفونی کننده، با نام های هیدروژن پراکسید، هیدروژن دی اکسید، اکسیدول در داروخانه ها عرضه می شود، را می توان برای ضدعفونی کردن بافت های بدن مانند بینی بعد از عمل استفاده کرد. اگر داخل بینی تان تامپون وجود نداشت گوش پاک کن را به محلول آب اکسیژنه آغشته کنید و در سوراخ های بینی، به آرامی بکشید. این کار از عفونی شدن برش های داخل و روی بینی جلوگیری می کند، هم چنین لخته های خون در صورت وجود، نرم شده و از بینی به راحتی خارج می شود. البته استفاده طولانی مدت از آن توصیه نمی گردد.

  • شستشو بینی به کمک پماد پولیسپورین

شستشوی بینی بعد از عمل جراحی، موجب می شود که راحت تر نفس بکشید و کمتر احساس گرفتگی بینی کنید. پماد پولیسپورین، نوعی آنتی بیوتیک موضعی است که برای نرم کردن لخته خونی و جلوگیری از عفونت مورد استفاده قرار می گیرد. بهترین زمان استفاده از این پماد، بعد از استفاده از آب اکسیژنه است. برای این کار روزی 2-3 نوبت، با استفاده از گوش پاک کن، پماد را به آهستگی به هر دو سوراخ بینی بمالید. دقت کنید که به بافت بینی آسیب نرسد و روند بهبودی را به تاخیر نندازد.

  • شستشو به کمک محلول نرمال سالین

بعد از خارج کردن تامپون، می توانید از محلول سالین برای مرطوب نگه داشتن و شستشوی مجرای بینی استفاده کنید. این کار را با استفاده از یک سرنگ به گونه ای وارد یکی از سوراخ های بینی کنید تا از سوراخ دیگر بینی خارج شود. این کار را جلوی آینه انجام دهید و از فشار زیاد سرنگ خودداری کنید. هدف از این کار حفظ رطوبت محیط بینی و درمان زخم های بینی است.

تمیز کردن بیرون بینی بعد از جراحی بینی

تمیز کردن پوست بینی بعد از جراحی بینی نیز بسیار مهم است اما باید بدون آسیب رساندن به بینی انجام شود.

  • تمیز کردن با حوله مرطوب

ممکن است متوجه شوید که مقداری مخاط در اطراف بینی شما سفت می شود. برای تمیز کردن آن می توانید از یک دستمال مرطوب استفاده کنید تا به آرامی آن ناحیه را بمالید. استفاده از یک دستمال مرطوب و آب گرم می تواند به نرم شدن پوسته و کاهش تورم کمک کند.

دکتر نصیبه رستمی

دکتر نصیبه رستمی

جـراح و مـتخصص گـوش، حلق و بـینی دارای برد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *